lördag 31 mars 2012

Ingen mässa idag...

Det blev ingen mässa idag! Jag bestämde mig igår för att gå imorgon istället. Passar mig bättre med lite mindre folk, ville inte göra utmaningen större än vad den redan är. Så imorgon bär det av till Exercishuset på Heden i Göteborg för att handla och få lite inspiration. Jag hoppas jag klarar det! :)


Idag har jag och mamma pysslat, vi har gjort påskkycklingar. Dom blev rätt söta faktiskt :)


Jag skrev igår att jag skulle berätta mer om mina känslor inför promenaden runt Sisjön som jag ska göra nästa vecka. 


Jo, så här går tankarna: 


Sisjön är en jättefin sjö som ligger ca 10 minuter hemifrån mig om man åker bil. Gångsträckan runt sjön är 2,5 km och tar väl ca 1 timme för mig att gå  (eftersom jag är så otränad), plus att Malte inte går så jättefort, hehe. 
Detta innebär alltså att jag är utan toaletter i ca 1,5 timma. Detta är lång tid för mig med agorafobi, där kontroll på toaletter är "boven" i fobin. Jag är som sagt extremt beroende av toaletter, eftersom mina panikattacker sätter sig framförallt i magen (diarréattacker). Därför vågar jag inte bege mig till platser där jag inte har tillgång till toaletter. 


Sisjön är ingen plats jag förknippar med ångest. Jag älskar att gå runt där, det är otroligt vackert och härligt. Men jag har inte gått runt sjön på säkert 3-4 år pga min agorafobi. 
Men som sagt det är inte platsen jag är "rädd" för, har aldrig fått en panikattack där. Men tänk om jag måste på toa! Vad gör jag då? Om jag får knip i magen och jag vet att det inte finns toa och alla negativa automatiska tankar kommer och panikattacken sätts igång! Vad gör jag då? 


Pratade om detta med psykologen igår och han sa att hela skogen är en toalett, haha. Så ser ju inte riktigt jag det :) För mig är det inte ett alternativ att sätta mig och skita i skogen, hehe! Men jag förstår ju absolut vad han menar. Han säger att det är ju inte värt att offra en promenad runt sjön för en eventuell panikattack! Kommer den så kommer den, och då är det ju inte ens säkert att jag får en diarréattack eftersom jag inte fick det vid min sista attack   jag hade för ca 2 månader sen. http://www.anna-mittlivsresa.blogspot.se/2012/02/hemsk-natt.html

Klarar jag av att gå runt sjön så kommer jag ju att bli otroligt stolt över mig själv och mitt självförtroende kommer att stärkas ännu mer! Sen måste ju all annan exponering bli lättare, eller hur?? 


Vad säger ni? Klarar jag det??


Kram

2 kommentarer:

 1. Självklart kommer du klara det! Då du är redo! Tro på dej själv att du är kapabel att känna när du är redo och låt inte fobin prata högre än ditt förnuft! Håller tummarna för dej! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Malin!
   Jag tror och känner att jag snart är redo för detta. Jag vill vinna över ångesten och inte låta den styra mitt liv längre. Jag tackar för ditt stöd och meddelar här på bloggen när jag gjort denna exponering! Kram

   Radera