fredag 23 mars 2012

Scary...

Jag var ju hos psykologen igår, och var väldigt orolig innan. Det var jobbigt i väntrummet igår! Jag var där lite tidigare än vanligt, efter att jag varit på toa där så hade jag ca 10 minuter i väntrummet. Jag kände mig orolig och pulsen steg litegrann, hjärtat slog lite fortare än vanligt. Men jag bara vägrade få en panikattack! Jag satte mig ner på en stol och började magandas! Jag drog några djupa andetag med magen och jag kände att pulsen sjönk och hjärtat lugnade ner sig igen. Jag fortsatte med några andetag till, och jag blev helt lugn! Verkligen lugn, det var en fantastisk känsla av välbehag. Ingen oro alls, bara lugn! Helt fantastiskt skönt faktiskt! 


Psykologen kom och terapi-timman gick fort som vanligt nu :) Ingen ångest alls därinne :)
Vi pratade om hur veckorna varit (var ju inte hos honom förra veckan). Jag berättade om alla exponeringar jag gjort och han tyckte att jag hade gjort ett bra jobb! 
När jag började hos honom så fick jag skriva en lista på vad jag inte kunde göra pga agorafobin, och dela in den i svårighetsgrader, ganska lätt, svårt och extremt svårt. Den listan blev mina exponeringsövningar! Som tex väntrummet själv (ganska lätt), åka kommunalt (extremt svårt), bio (svårt), gå långa promenader (extremt svårt), åka motorväg (extremt svårt), äta på restaurang (extremt svårt), flytta hem till mig igen (extremt svårt), mm. 


Jag har gjort mycket på den listan nu! Men har en del kvar såklart. Men nu är jag på sista svårighetsgraden! Så igår fick jag välja vad jag skulle göra denna veckan! Jag valde bio, och äta på restaurang! Bion känner jag mig ganska lugn över, det klarar jag! Men restaurangbesöken skrämmer mig! Han ville att jag skulle gå på restaurang 5 ggr, plus 1 biobesök! Nä, du sa jag, hur ska jag hinna det? Jag måste ju ha med mig mamma och hon jobbar några nätter nästa vecka. Men jag gick med på 3 besök och 1 biobesök, det känns rimligt! Men fy, jag vill inte gå på restaurang!


Men jag ska börja smått, så första besöket blir McDonalds idag tror jag. Jo, det är en restaurang tycker jag, eller hur? Blir nog bara att jag äter en glass eller nåt, ingen meny! Sedan blir det nog Stensjöns krog, brukar inte vara så jättemycket folk där. Då går jag när lunchen har varit! Sedan är nästa steg att gå under lunchtid eller nån annan tid när det är mycket folk! FY! Klarar jag detta tror ni? 


Ha en bra dag i solen <33 kommentarer:

 1. Heja dej!!! Å, va du sliter på bra med dina exponeringar!!! När jag läser din blogg så slås jag av vad viktigt det är att få en korrekt diagnos, och en behandling som är anpassad för just den diagnosen...och att du svarar som du gör på behandlingen är ju ett bevis på just det! Du klarar det här...läs tillbaka i din blogg några månader - då får du den pepping du behöver för att ta nästa steg!!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja jag kämpar på bra tycker jag själv! :)
   Verkligen viktigt med detta med diagnoser! jag har gått i över 20 år, varit sjukskriven för ångestproblem från säkert 10 jobb, sökt hjälp, men ingen har fattat eller skickat mig vidare till nån kunnig som kan detta med ångestproblem! Denna gången bad jag på mina bara knä att jag måste få hjälp annars dör jag! Så hamnade jag så rätt! Med en underbar psykolog som låter mig göra allt i min egen takt, inget tvång och inga krav, och då går det ju ganska lätt! Jag ska nog göra som du säger och läsa vad jag skrivit för ca 1-2 månader sedan, för att se om jag har gjort framsteg!
   Kram

   Radera
  2. Men va bra att du äntligen fått hjälp!!!!!!! men otroligt dåligt att du behövde be på dina bara knän...

   kram

   Radera