söndag 11 mars 2012

Intensiv helg

Oj oj, helgen har varit så intensiv att jag inte har hunnit med att blogga :(

I fredags fm kom min barndomsvän Helene och hennes två döttrar, Lisa och Maja samt Helenes mamma Monica. Mina föräldrar är vänner med Helenes föräldrar, det är så vi blev vänner! Vi fikade och hade jättemysigt! Tack för trevlig fika tjejer! <3

Senare på fredagen hade vi min farbror Sven på middag. Det var trevligt att träffa honom igen, han blev änkeman förra året då min faster dog :(
Jag tror att han hade trevligt här med oss och alla djur :)

Han bor på Hisingen, ca 15 min härifrån med bil. Mamma skulle köra hem honom på kvällen och jag bestämde mig faktiskt för att åka med! Motorväg! Vi åkte, tog med oss Malte också. Det gick hur bra som helst, ingen ångest alls! Hela bilfärden tog ca 30 min. Framgång!

Igår så hade mamma och pappa vänner besök på kvällen, vi kollade på Melodifestivalen och åt lite god mat! Trevligt!

Det har verkligen varit intensivt i helgen!

Idag bestämde jag och mamma att vi skulle ut och handla lite grejer till Malte. Koppel, godis och lite leksaker. Vi åkte till Arken zoo i Kållered. Vi stannade i affären ca 40 min, gick jättebra! Fick en liten obehagskänsla, men det gick över väldigt snabbt! Skönt!
Vi hade Malte med oss <3

Jag hade beställt lite varor till mitt scrappie, och det paketet låg på Hemköp i Mölndals bro, och ni vt ju vad jag tycker om det stälet! Jag bestämde mig ändå för att hämta det! Eftersom vi hade Malte med oss så fick mamma sitta kvar i bilen med honom, vilket betydde att jag var tvungen att hämta paketet själv! Jag gick dit och det var bara 2 nummer innan mig, så det gick jättebra! kan ni tänka er: jag gjorde det själv!

Efter det så behövde vi handla lite kattmat, så vi tog vägen om Netto. Mamma satt i bilen och jag handlade! Jag har väldigt svårt för Netto också, ingen toalett och jag har fått panik i den affären förut. Gick hur bra som helst! Jag tyckte att jag var så duktig att jag handlade därinne ensam så jag köpte med mig 2 negerbollar och 2 Twix för mammas pengar, hehe! Det tyckte jag att jag var värd! Visst var jag det? Hehe

När vi kom hem stannade vi ute med Malte på gården och han lekte med en grannhund som är 7 månader, en liten pudel. Han tyckte det var jätteroligt! Han är väldigt rädd för allt, och det är svårt att få honom trygg ute, men när han lekte med henne så var han lycklig, det såg jag! Så härligt! Han blev så smutsig och lerig att han var tvungen att duscha när han kom in :)
Han var helt slut efter leken, så han har sovit hela eftermiddagen :)

Imon ska jag till läkaren, min psykiater. Jag ska prata med honom om att min psykolog och jag tycker att jag ska sluta med min medicin. Sen blir det nog förlängd sjukskrivning. Är ju inte riktigt redo för att börja jobba ännu.
Jag har lite förväntningsoro inför imon, jag ska till honom kl 10.15, vilket är lite jobbigt. Jag vill aldrig ha läkartider och sånt för tidigt på dagen pga min mage. Men det kanske går jättebra imon!? Jag hoppas det! Håll tummarna!

Nu blir det mys i soffan med Malte <3

Kram på er

7 kommentarer:

 1. Jag tycker inte negerboll är lämligt att använda nuförtiden eftersom neger är ett negativt laddat ord och anses stötande och diskriminerande.
  Du skulle kunna kalla det för chokladboll, kokosboll eller havreboll men inte negerboll, och försök gärna få dina vänner och familj att inte säga negerboll mer :)

  Jasmin

  SvaraRadera
 2. Lycka till imorgon! De kommer säkert att gå bra.
  Va modig du är som överväger att sluta med medicin. De skulle inte jag våga göra just nu.
  Härligt att läsa att du verkar må bättre!
  Kram/ J

  SvaraRadera
 3. Jag är glad för din skull över alla framsteg!
  Men jag blev mycket obehaglig till mods när det kom till orden "negerboll". "Ordet neger kommer från spanskans ”negro” som betyder svart och det började användas om afrikaner under slavhandelns dagar." Det blir så himla fel och vidriga associationer av det ordet.

  SvaraRadera
 4. Negerbollar är INTE rasistiska!
  De är GODA!
  :)
  Ni som läser denna blogg begriper väl ändå att detta e en tjej som försöker klättra uppåt.
  Så lämna gärna negativa kommentarer någon annanstans!!! Här finns inte så mycke utrymme för det!
  Ha det gott nu alla bloggläsare, för det ska även denna läsare ha;D Kramelikram
  Förresten Anna, Din blogg är helt fantastisk!
  <3<3<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte att det var en negativa kommentarer!
   Negerboll är förolämpande eftersom ordet neger används som ett förtyckande rasistiskt skällord.
   Det är ett föroldrat ord som kränker folk med afrikansk ursprung.
   Varför inte kalla det för chokladbollar så mår ingen dåligt/känner sig kränkt.

   //Jasmin

   Till Anna! jag är smått förvånad att du inte ändrat ordet negerbollar till chokladbollar :( . Jag hoppas att du gör det snart...
   kram

   Radera
 5. Det heter ju för fan negerboll,det har det alltid gjort.
  Ordet e ju för fan med i svenska akademien.
  Konstigt att folk orkar bry sej om en sån löjlig grej.
  Lägg energin o skriv nåt annat i stället.

  SvaraRadera
 6. Hahaha.. det här var då de larvigaste kommentarerna jag läst.. har ni inget bättre för er? Ni och alla andra som följer denna blogg vet att Anna inte har den minsta lilla rasistiska åsikten. Neger är ju inte ett fult ord så länge det inte missbrukas. Allt handlar ju om i vilket sammanhang det är!

  SvaraRadera