fredag 16 mars 2012

Hemmadag

Idag har jag inte gjort nånting speciellt, bara varit hemma. Vi håller ju på att försöka få Malte rumsren och att han ska börja göra iallafall några av sina behov ute. Han varken kissar eller bajsar ute, han är antagligen otrygg ute och kan inte slappna av, så han gör sina behov när han kommer i istället. Han är uppvuxen på landet, och det är ju skillnad att bo i stan, mycket mer ljud och intryck. Han är rädd för precis allt, bilar, barn, hundar, cyklar, mm. Vi får väl bara ge det lite mer tid och träna honom ute så mycket som möjligt så släpper det väl snart hoppas vi! Idag var mamma ute med honom 3 timmar i sträck, inget hände. När hon kom in kissade han efter ca 5 min, puh! Man blir ju så frustrerad! Man kan ju inte var ute 10 timmar i sträck! Eller? 


Han blir bättre och bättre för varje gång han är ute, han blir mer van vid ljud och så, men han är fortfarande väldigt rädd. Men ju mer trygg han blir ute, ju närmare är det väl att han kissar ute? Eller? Ni som har hund, har ni några tips??


Nu ska vi snart ut och åka bil, mamma ska jobba natt, pappa ska köra henne till jobbet så jag och Malte åker med. Han är jätteduktig på att åka bil, han lägger sig och sover! Vi har köpt bilbälte till honom, hihi! 


KramInga kommentarer:

Skicka en kommentar