söndag 29 april 2012

Svåra exponeringar

Dessa exponeringar med maten är svårare än jag trodde! Det går inte bra! I torsdags åt jag ju en macka till frukost. Men inte på fredagen och inte igår heller! Igår åt jag en macka vid 12.30 och det var samma idag! Svårt detta! 


Jag blir ju besviken på mig själv att jag inte klarar det, men det är väl bara att fortsätta försöka antar jag... Jag måste fixa detta! 


Idag skiner solen så idag har jag gått en långpromenad med Malte :)


Nu ska jag äta en macka! 


Kram

4 kommentarer:

 1. Fick en liten tanke då jag läste, är det så att du kanske har "hanterat" ångesten vid de andra exponeringarna genom att plocka bort mat? Ju fler exponeringar , desto mindre mat? För att äta mat är lika ,ed en risk för att magen drar igång!? Hur gör du en dag då du "bara" är hemma där du känner dej trygg utan exponeringar överhuvud taget, hur ser ditt matintag ut då. Det låter som att du generellt äter väldigt lite? Har du en rädsla för att äta generellt, för att magen ska dra igång, även om du är hemma? OM du har det måste du nog minska storleken på exponeringen och börja med att äta alla mål, hemma en dag i trygghet...Oj, fick visst många tankar då jag läste, blev visst en lång uppsats! ;-)
  Kram
  Ps glöm inte att du gör ett fantastiskt jobb! Ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Ja det är säkert så att jag klarat av exponeringarna pga att jag inte ätit nåt innan....vilket blir ett nederlag nu för mig när jag tänker på det! Det känns som exponeringarna inte riktigt räknas nu! Eller hur?

   Dagar jag bara är hemma kan se likadana ut, eller inte, det beror helt på hur jag känner mig. Jag äter inte så jättemycket på dagarna men äter bättre på eftermiddagen och kvällen.
   Ja, jag tänker på vad som ska hända med magen när jag äter vid vissa tidpunkter eller viss mat...därför jag aldrig äter innan jag ska göra nåt. Det är ju inte alltid så här, ibland äter jag visst innan nånting ska ske men oftast väljer jag att inte göra det!

   Jag vet inte riktigt hur detta ska gå! Känns ganska tungt just nu! Kram

   Radera
  2. Kul att du kunnat göra så många svåra exponeringar i helgen, och utmanat dej själv på flera saker (tänker på senaste inlägget).

   Jag tror inte att du ska se exponeringarna som misslyckade, se det som att det finns olika svårighetsgrader även i om du gör exponeringen med eller utan mat i magen.

   Jag tror att du är något viktigt på spåret!!! Du kanske inte kommit på det om du inte först gjort dina exponeringar utan mat i magen! Något som du och psykologen kan bygga vidare på. Visst hade ni tidigare gjort en lista på exponeringar och olika svårighetsgrad. Kanske dags att göra om den listan och plussa på matexponeringar, för att se var de hamnar i svårighetsgrad?

   Har de kollat din mage ordenligt - för allergier och så? Innan de bedömde det som ångest? Jag har haft stora problem med min mage och jag har antagligen varit allergisk mot mjölkprotein hela mitt liv, men magproblemen har förklarats med stress. Jag känner igen en del av ångesten du beskriver - tillslut kunde jag inte äta något utan att magen reagerade...

   Hoppas att det känns lättare snart - glöm inte att du kämpar BRA!

   Kram

   Radera
  3. Hej!

   Ja jag ska ta upp detta med min psykolog, men det kommer nog satsas på matexponeringar nu.

   Jag har kollat upp magen, lider av IBS, men jag tror mer på vanlig stress/orosmage. Inga allergier, det har jag kollat upp.

   Kram

   Radera