måndag 16 april 2012

Hundkurs

Jag och mamma har anmält oss till en unghundskurs med Malte. Lite koppelträning, vardagslydnad och framför allt social träning för Malte. Han är ju lite rädd för omgivningen så han behöver verkligen social träning. Kursen är på 6 ggr á 1 timma. Kursen startar nu på torsdag i skogen nånstans vid Kållered/Lindome ca 10 minuter hemifrån med bil. 


Jag är lite orolig och rädd för om jag kommer att klara det! Ca 1,5 timme ute i skogen utan en enda toalett i närheten. Scary... Klarar jag det? Det känns så nu, men hur känns det på torsdag? Kommer jag åka eller kommer jag stanna hemma? Kommer ångesten eller jag bestämma? 


Jag brukar ju ha mina psykologbesök på torsdagar, men jag bad om att få en annan tid denna vecka så jag slipper ha två saker att oroa mig för. Som jag berättat om innan så har jag jobbigt med att gå till psykologen. Jag äter inget innan jag går dit, det går bara inte! Vill inte att jag ska vara mer orolig i magen än vad jag redan dom dagarna jag ska dit.


Hade det varit så att jag skulle gått till psykologen på torsdag så hade jag inte kunnat äta som sagt, det brukar jag göra när jag kommer hem därifrån ca 16.30. Det hade inte funkat på torsdag, för hund kursen börjar 18.00, och jag måste ju äta nånting under dagen. Är jag då orolig för att åka på kursen hade jag inte kunnat äta pga det heller, vilket gör att jag inte hade ätit på hela dagen och det hade inte funkat! Därför bad jag om en annan psykologtid denna vecka så jag bara kan koncentrera mig på kursen på torsdag och förhoppningsvis äta något under dagen innan kursen börjar. Hänger ni med? Blev lite krångligt där ;)


Jag fick en psykologtid på onsdag istället, vilket känns bra. Är det nu så sen att torsdagen går bra, så kommer jag nog kunna behålla min psykologtid på torsdagar och sedan ändå åka till hund kursen på kvällen. Då är ju oron för hund kursen borta, och det blir kopplat till glädje istället. Glädje i att Malte utvecklas och jag, mamma och Malte får roligt tillsammans med andra hundar och deras mattar/hussar. Jag hoppas att det blir så! Det måste gå! Jag måste dit! 


                                                    Underbara, älskade Malte <3

4 kommentarer:

 1. Låter underbart, jag skulle också vilja (BEHÖVA!!!) gå en sån med Dipp, hon är så hoppig och skällig och hundmöten ska vi inte tala om hur de är.
  Stark som attan är hon med, typ 20 kg muskler...
  Vad kostade den kursen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria!

   Ja, jag hoppas att kursen är bra. Vad har du för ras? Våran är inte direkt starkt :) Han väger 4 kg :)

   900 kr kostar kursen, så får vi se om det är värt pengarna!

   Kram

   Radera
  2. Hon är en blandning mellan dalmatin och border collie, väger runt 25 kg och det är nog bara muskler i henne.. Höll på att tappa kopplet idag (har flexi) då hon satte efter en katt.

   Sen är hon typ rädd för rollatorer, barn, invandrare och de som är lite "efter"
   Då skäller hon som fan vilket blir jobbigt. Vi kan inte åka in till stan med henne (Borås) för hon blir hyperstressad

   Radera
  3. Hej!Ja då förstår jag att hon är stor :)

   Verkar som hon har lite problem hunden, hoppas det löser sig för er med henne.

   Kram

   Radera