onsdag 22 februari 2012

Wow,vilken dag!

Nu ska ni få höra!!!!

Jag åkte och gjorde mina naglar, var klar ca 12.00.

Jag hade bett mamma att vi skulle köra förbi och hyra film och köpa lite godis efteråt. Vi åkte till videobutiken och jag plockade 1 kg godis för 70 kr! :)

Efteråt i bilen så frågade jag mamma vart hon och pappa skulle handla nånstans. Jag vill aldrig följa med att handla längre, det är jobbigt för mig! Hon sa att dom skulle till Coop i Kållered. Ok, jag följer med då sa jag! Vi åkte gamla vägen (klarar inte motorväg så bra). Jag ångrade mig på vägen och ångesten smög sig på litegrann, men jag fortsatte! Vi kom fram till affären och handlade det vi skulle ha, ångesten kom och gick i omgångar, men jag fortsatte att handla. Sedan kändes det så bra att jag sa till mamma att jag kunde gå därinne en liten stund till, så vi kollade på lite böcker och så! Kändes bra!

När jag var inne på Coop så kom ett sms om att varor från Panduro hade kommit till Hemköp i Mölndals Bro. Vi har beställt lite påskpyssel...
Jag har inte varit i Mölndals Bro på hundra år känns det som! Finns inte enda toalett där, så den platsen är ett "big no no" för mig! Den platsen är med på min exponeringslista, på sista kolumnen under "extremt jobbigt". Jag åker aldrig dit!

Mamma frågade om vi skulle hämta det nu när vi ändå var ute. Jag kände paniken i kroppen när jag tänkte på att stå där i kö på en plats utan en enda toalett! Men jag bestämde mig för att åka med ändå! Vi parkerade bilen och åkte hissen ner, såg att det var ganska mycket folk i kön (fy)! Tog en nummerlapp, fick nummer 228, kundnummer 220 stod det på skylten. 8 nummer tänkte jag, det är ju inte så farligt! Men när jag stog där så kände jag att det blev mer och mer obehagligt, började knipa i magen, så jag sa till mamma att jag går upp till bilen. Men så ropade dom upp nummer och ingen gick fram, helt plötsligt var det nummer 225. Ok tänkte jag, nu är det bara 2 nummer kvar innan vårat nummer. Jag andades ut litegrann och torkade lite svett från ögonbrynen (har en tendens att svettas i ögonbrynen när jag blir nervös, hehe). Nu var det våran tur!  Hämtade paketet.

Jag stannade kvar!!

Vi åkte hissen upp till bilen, jag satte mig och vi åkte hem. I bilen kom spänningshuvudvärken och jag började gäspa (gör det när alla spänningar släpper).  Men jag gjorde det! Jag handlade på Coop och hämtade ett paket på en av dom värsta platserna jag vet! Jag känner mig stolt nu faktiskt! Men jag är helt slut nu, jättetrött och ont i nacken!

Fattar ni!!?? Hur kunde jag göra det?? Min psykolog kommer bli stolt över mig tror jag! :)

Ikväll blir det filmkväll! Det har jag förtjänat, eller hur?? :) :)

Kram


                                                         Denna blir det ikväll, 4:e delen!

                                                     

16 kommentarer:

 1. Bra jobbat :)! Ha en trevlig myskväll!
  xoxo
  Jasmin

  SvaraRadera
 2. Hej! Nytillkommen läsare här, sen en vecka tillbaka ungefär! Men så stolt du ska vara över dej själv! GRATTIS!
  Kram Malin

  www.livetsbilder.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack så mycket! Ska följa din blogg! Kram

   Radera
 3. Hej,
  Jag är oxå en ny läsare här. Men även jag jobbar med panikångest och agorafobi. Starkt jobbat att klara alla dessa saker. Jag längtar tills jag kommit så långt.

  Lycka till med allt!

  Hälsningar,
  G
  www.rensapavinden.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Du kommer också hamna där! Jag önskar dig lycka till! Jag ska följa din blogg!
   Kram

   Radera
 4. Du ser hur det pendlar men redan kom framsteg så snabbt efter att du precis trott att du aldrig ska kunna bli bättre!! =) *stolt*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lina! Ja det pendlar hela tiden,jag hänge r inte med i svängarna själv! Jag är ganska stolt idag! Längtar till fredag! Kram

   Radera
 5. Å vad glad jag blir för din skull. Jag har varit där. Var där i många år. Under ett halvår kunde jag inte gå in i en enda affär. Så började jag sakta men säkert. Värst på min lista var Hemköp vid lunchtid handlandes ensam. Vill inte berätta hur lång tid det tog innan jag var där... men det var en seger värd mer än en miljon den dagen. Nu kan jag gå dit nästan när som helst. Däremot klarar jag fortfarande inte de riktigt stora affärerna som Maxi. Coop och Willys KAN gå om jag åker på kvällen när det inte är så mycket folk.

  Grattis till din seger idag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Känns bra idag! Jag är glad att du kommit ur det värsta! Hoppas att det fortsätter så här för mig nu!

   Kram Anna

   Radera
 6. hej Anna
  och GRATTIS,starkt jobbat!
  ja platser utan toaletter eller nya platser överhuvudtaget har jag jobbigt för.
  men har jag bara varit på platsen en gång så är det lugnt.men toaletter får min ångest att skena,det MÅSTE finnas! kram kram och jobba på, det här går fint ska du se.
  /tacksam

  SvaraRadera
 7. Va häftigt verkligen, så härligt för dig! :D Blir jätteglad för din skull. Blir så nyfiken oxå att höra dig beskriva mer, hur känns det nu? Hur kändes det då jämfört med annars, hade du nån teknik bakom det? Hur kom det sig att du vågade? Skriv mer, jättenyfiken! :D
  Och grattis!

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria!

   Ja du, hur känns det nu? Jo, bra tror jag..
   Teknik? Nä, jag har väl bara lärt mig hur tankarna och symtomen sätts igång. Att det är obehagligt men inte farligt! Att jag har haft jobbiga attacker, men klarat av dom mycket bättre nu än innan, vilket säkert har stärkt mig och min motivation, och utmaningen att exponera mig blivit har starkare! jag är liksom nyfiken på att se hur mycket jag klarar av, så har det inte känts innan....

   Jag vet inte hur det kommer sig att jag vågade, det har liksom hänt något inuti som jag inte kan förklara! Jag bara känner att jag vill testa och se vad ja klarar, vilket säkert gör mig lite modigare..jag fattar knappt själv att jag gjorde det igår! :)
   Hoppas du fick lite svar på frågorna du hade?!

   Kram Anna

   Radera
  2. Ja absolut! Tack för att du delar med dig! :)
   Det är verkligen häftigt att följa med dig på denna resa och att få höra precis hur du uppfattar och känner om allt. Det är både väldigt intressant och otroligt roligt att få höra hur bra det går för dig! :D
   Du inspirerar!
   Kram
   Maria

   Radera
  3. Hej Maria!

   Jag delar gärna med mig av erfarenheter om det kan hjälpa andra!

   Kram

   Radera