torsdag 23 februari 2012

Psykologbesök

Idag var jag hos psykologen. Vi pratade om gårdagen, han tyckte jag var duktig! Kändes bra! Idag hade jag ingen ångest alls när jag satt hos honom, så skönt! Det var ett tagsen jag satt där och kände så, dom sista gångerna har varit jobbiga!

Vi pratade förra gången jag var där om att jag kanske skulle åka till Åss (ångestsyndromsällskapet) idag på öppet hus. Dom har öppet hus varje torsdag 17.00-20.00. Jag ville väl inte det egentligen, jag tyckte jag gjorde så mycket bra saker igår, hehe! Men vi pratade om det och han sa att det är ett stort framsteg om jag bara bestämmer mig för att åka åt det hållet! Så jag bestämde mig för att göra det. Åss ligger på Järntorget! Mitt i city! Fy!

Jag ville åka direkt ifrån psykologen, ville inte hem innan då det skulle bli mycket svårare att komma iväg! Samtidigt visste jag att det skulle vara ganska mycket trafik vid den tiden (17.00). Så jag var lite orolig! Jag ville inte åka motorväg, så vi åkte Mölndalsvägen förbi Liseberg. Det var mycket trafik! Vid korsvägen började jag tycka att det var obehagligt, men vi fortsatte (jag och mamma). Lite svårt med alla enkelriktade vägar i stan så det blev lite krångligt för oss att komma fram. Vi åkte vid centralstationen, mycket bilar! Där bestämde jag mig för att åka hem, det blev för mycket för mig helt enkelt! Det blev för rörigt och stressande!

När vi var på väg hem så kom huvudvärken och gäspningarna! :( Spänningarna släppte.

Jag såg det självklart som ett misslyckande! Men egentligen är det ju inte det, jag åkte i stan i rusningstrafik! Jag har inte åkt bil i stan på över ett halvår! Det var ju faktiskt en ganska stor exponering väl?!

Nästa försök in till Åss kommer inte ske vid den tiden! Då ska jag åka senare, kanske vid 18.00-tiden istället! Går nog bättre då!

Nu är jag helt slut!

Imon kommer Neo!! <3
Jag längtar!!

Kram<3

10 kommentarer:

 1. Det går nog bättre nästa gång, säkert mindre trafik vid kl 18! håller tummarna.

  Jasmin

  SvaraRadera
 2. Även det minsta steget är ett steg... Bra jobbat!

  SvaraRadera
 3. Vad gör du i bilen? Mobilen har verkligen hjälpt mig, spelar lite spel tills det lugnar sig och resorna går snabbare. Säger inte jag skulle klara allt men lite hjälp på väg så att säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag har svårt att göra nåt annat än att att koncentrera mig på bilarna och trafiken tyvärr. Kan liksom inte slappna av. Har försökt med mobilen, men har en tendens att må illa när jag läser och så i bilen. Men tack för tipset.

   Kram

   Radera
  2. Jag vet inte vad psykologs råd är men är det inte bättre att försöka skippa att se bilarna och vägen? För mig är det när jag ser "kaoset", "långa köer" osv som det blir värre. Är jag upptagen, kan vara att prata med och titta på den bredvid (baksätet) så blir jag ju mer upptagen av det än ångesten efter en stund, eller det kommer och går. Eller kanske blunda och lyssna på musik, drömma dig bort till att ligga i sängen hemma eller nått?
   Önskar bara du hittar det som hjälper dig mest! Vet ju hur fruktansvärt hemskt det är med den/ångest begränsningen i livet.

   Radera
  3. Hej!

   Jo det är säkert bättre att försöka att inte koncentrera sig på trafiken och så, men jag tycker det är så svårt. Vill ju gärna ha kontroll på situationen...
   Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska lösa den situationen i bilen, får hoppas att det blir bättre med tiden ju mer exponeringar jag gör. Jag tackar för tipsen!

   Ja, fy för ångest och agorafobi!

   Kram

   Radera
 4. hej hej.
  va duktig du är!
  nu vet inte jag vart du bor,men lättaste från centralstationen till järntorget är väl Götatuneln,då kommer du ju direkt upp till järntorget,bara att följa skyltarlinne/järntorget
  det är enkelt!så slipper ni virra och kommer rätt direkt! eller om ni kommer från sahlgrenska/högsbohållet be din mamma köra ner linnegatan så kommer ni ju direkt til järntorget!
  många kramar Annette
  som har lust att vara på ÅSS nästa torsdag och gratulera dig när du stiger innanför dörrarna!
  kram kram

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Ja jag hoppas det! Får se när nästa försök blir!

  Kram

  SvaraRadera