fredag 9 december 2011

KBT-terapin börjar snart.....

Idag var jag hos psykologen...kändes bra att berätta för honom att pappa inte hade nåt farligt i strupen. Han blev lättad, och tyckte det var skönt att vi nu kunde släppa det orosmomentet och bara koncentrera oss på mig och min väg till att bli frisk!
Därför ska vi nu börja min kbt-terapi (kognitiv beteende terapi). Vi ska använda oss av boken "Ingen panik" som utgångspunkt och inspiriation. Finns många övningar i den som vi ska gå igenom.

Som läxa till nästa vecka ska jag läsa kapitel 2 och 3. Kapitel 2 handlar om tankar kring panikångest och vad som händer i kroppen rent fysiskt när en panikattack slår till.
Kapitel 3 handlar om att andas rätt. Det är i kapitel 3 övningarna börjar. När jag såg övningarna så ville jag bara slå ihop boken och inte öppna den mer! Man ska öva på att överandas, alltså hyperventilera. Det känns inte så lockande att framkalla sånt känner jag! När man får en panikattack så är det lätt att börja hyperventilera, alltså ska man öva på att det inte är farligt, bara obehagligt! Det är stor skillnad på obehagligt och farligt säger min psykolog! Det har han ju rätt i, men när man är i en attack så känns det livsfarligt! Fy! Men jag har lovat honom att jag ska göra övningarna så det är bara att ta tjuren i hornen och göra det! Jag kommer skriva om övningen och hur det går såklart! Usch!

Nu blir det snart räkor och en öl faktiskt! Inte ofta det händer att jag dricker öl, men ibland är det så otroligt gott med ett kallt glas öl! :)

Kram till er alla
<3

2 kommentarer:

 1. Hej där min vän....Härligt att läsa Anna,och ta del utav allt det du skriver, känns positivt.Skönt att det går åt rätt håll, åt rätt riktning s.a.s.
  Hoppas att du får en riktigt skön kväll med dina räkor och dina öl...och ett gott sällskap..;=)
  Stor kram Trewe <3

  SvaraRadera
 2. Hej min vän! Vad härligt att du följer bloggen! Ja, det var skönt detta med pappa! Nu är det bara att köra! Tack för din omtanke!

  Ölen var väldigt god :)

  kram <3

  SvaraRadera