måndag 14 maj 2012

Lördagen

På lördagsmorgonen skulle jag skära lite morot till Malte, men något hände och jag skar mig i tummen. Gjorde asont och det började blöda. Jag satte mig på en stol och tog papper på fingret.   När jag suttit en stund kände jag att jag började bli yr och magen blev orolig, jag bad min bror hjälpa mig in på toa, benen var som spagetti. Jag satte mig och svetten rann av mig, blev kallsvettig och började må illa. Mamma kom och hjälpte mig lite, jag var på väg att svimma, men efter ett tag så släppte det. Jag fick väl en chock, och kroppen reagerade.


Det är lite lustigt när man tänker på det, för precis så känns det när jag får en stark panikattack. Yrsel, kallsvettas, illamående, orolig mage, mm. Kroppens reaktioner vid rädsla och oro. Det var extremt obehagligt, men gick ju över efter några minuter. Det enda positiva med detta var att det INTE var en panikattack utan chock efter händelsen med kniven. 


Efter denna incident så skulle vi gå ner på stan här på "Charlottadagen", lite loppis, ponnyridning, mm. Gatorna var fulla av folk, men jag kände ingenting! Gick hur bra som helst, och då hade jag faktiskt ätit en macka till frukost! Jag har ätit macka varje morgon här! Jippi!


 Vi var barnvakt åt Neo medans Lina och Ola var på bröllopet. Vi gick promenad och var ute och lekte i trädgården nästa hela dagen, var soligt och fint väder.


Vi var ganska trötta på kvällen så det blev läggdags tidigt :)3 kommentarer:

 1. Ibland kan det vara så att en jättestor förändring gör att det inte blir negativa situationer medans en väldigt liten förändring kan medföra oerhört stora konsekvenser.
  Hoppas dagarna fortsätter bra.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marielle!

   Jag tar faktiskt händelsen med fingret på positivt sätt! Det var bra att jag fick uppleva dom fysiska symtomen och verkligen förstå att det är detta som händer när man blir rädd och får panik! Jag tyckte att jag klarade av situationen bättre än någonsin faktiskt! Jag åt efteråt, och jag gick ut på stan! Hade detta hänt för några månader sedan hade jag inte gått ut på säkert 2 dagar, så jag tar verkligen detta som en framgång! :)

   Hoppas du har haft bra dagar!

   Kram

   Radera
  2. Det låter ju kanon!
   Kram!

   Radera