onsdag 11 juli 2012

Begravning

Idag var det begravning. Jag var lite orolig innan hur det skulle gå eftersom jag får ångest av att bara höra ordet död. Jag gick in och satte mig i kapellet, längst ut på en rad lite längre bak. Var ganska mycket folk där. 


Klockorna slog och begravningen började. Jag började tidigt känna obehag och efter en stund började hjärtat rusa iväg, kände att paniken var på väg. Jag började hosta och kände att jag var tvungen att gå ut (efter ca 5-10 min bara)! Jag gick ut ur kapellet och hostade och lät ångestattacken rinna av mig. Jag satt utanför under nästan hela akten, gick tillbaka in dom sista 10 min, det gick ok men obehaget var kvar under fikat också. 


Jag var besviken sen när jag kom hem att jag varit tvungen att gå ut, men jag får väl se det så istället att jag faktiskt åkte dit! Jag kunde ju valt att inte åka alls! 5 kommentarer:

 1. Fokusera på att du klarade av att gå tillbaka in. En begravning är svår för alla, och extra svår när man som du har mist en betydelsefull person och dessutom har ångest kring döden. Fast än det är en tung period i livet, så hände något positivt idag. Du stannade kvar. Var stolt över det.

  SvaraRadera
 2. Fokusera på det positiva!!! Du åkte dit, du gick tillbaka in OCH du var med på fikat! Mycket bra jobbat. En begravning är ju ångestframkallande även för de som inte har panikångest.
  Kram
  G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tack G för alla positiva ord och ditt positiva stöd om begravningen idag! Jag ska försöka se det det positivt, att jag faktiskt stannade kvar hela tiden!

   Kram

   Radera
 3. Ja det var bra gjort av dig att du var där! Absolut! Kram!

  SvaraRadera