måndag 24 september 2012

Sminkdag med Sanna

I lördags träffade jag Sanna en stund på dagen. (Träffade Sanna genom min blogg)
Hon är väldigt duktig på att sminka, så hon visade mig lite tekniker och sminkade mig! Var jättetrevligt! Hon hade jättefina ögonskuggor som jag såklart var tvungen att köpa, hihi. 

Här är resultatet:


Senare lade jag ut bilden ovan på Facebook och skrev att jag haft en trevlig dag och att detta blev resultatet av sminkningen. Inte visste jag att den bilden skulle göra mig ledsen.....
Jag fick en kommentar av min brors kompis där han kommenterade min vikt.....lät typ så här: Du måste "tjocka" till dig lite, ingen kille vill ha en sån smal brud, mm....
Jag har känt honom hela mitt liv och vet att han egentligen inte menar nåt illa, men när det är ett sånt stort problem för mig just nu så blev jag ju lite ledsen. Han har ju ingen aning om vad jag brottas med varje dag, hur svårt det är för mig att gå upp i vikt, hur mycket maten förknippas med ångest, att jag väljer bort mat när det är nåt "jobbigt" som ska göras pga att jag ska ha kontroll på magen, mm. Så jo, han hittade verkligen min akilleshäl.
Jag blir liksom ständigt påmind om att jag är för smal och tycker det är jobbigt! Jag vill inte vara så här smal! Men det är liksom inte bara att "tjocka" till sig! 

Tänk om nån hade skrivit så till en person med övervikt, då hade det blivit ett väldans hallaballo, men det är tydligen ok att skriva så till smala personer!? Det är inte så jävla kul att vara för smal heller! 

Jag ska försöka släppa detta nu, men kände att jag var tvungen att skriva av mig dessa känslor! 

Jag pratade med min svägerska om detta med min vikt, och sa till henne att jag tyckte det var så konstigt att jag gått ner så mycket nu när jag tycker att jag mår bättre än på länge! Då sa hon till mig, och hon har så rätt! Men jag har inte tänkt på det sättet! Hon sa: Det är väl inte konstigt alls! Du gör saker varje dag, typ "jobbiga" saker, och väljer pga det bort maten pga kontroll på magen, vilket automatiskt gör att du äter mindre och går då ner i vikt! 
Det är ju verkligen så det är! Jag gör ju saker (exponeringar) varje dag och vågar då inte äta innan pga att jag vill ha kontroll på hur min mage reagerar. Så detta är ju verkligen nåt jag måste fortsätta jobba på med psykologen! Matexponeringar! Jag måste börja äta ordentligt! Min IBS blir mycket sämre när jag slarvar så här med maten. Har ont i magen varje dag nu nästan....
Men min psykolog får hjälpa mig med denna ångest, jag vet inte hur jag ska ta mig ur dessa tankar på att kontrollera magen med hjälp av mat. 
Vi har mycket kvar att jobba med!

Jag har inte hört nåt om lägenheten ännu, men denna vecka måste jag ju få svar!? 

Imon ska jag till Arken Zoo och skriva på papper om arbetsträningen, och göra min första dag där! Jag stannar väl i ca 2 timmar. Känns nervöst och oroligt, men samtidigt spännande! Men det blir nog inte så mycket sömn inatt antar jag.......

Kram


4 kommentarer:

 1. Du är så go Anna!!;) Heja dej!! man får ta ett problem i taget, sakta men säkert. och förresten så har det inte gått så sakta faktiskt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du med Lina :)

   Nä, det har ju gått ganska fort faktiskt, iallafall detta med panikångesten :)

   Kram

   Radera
 2. Först och främst: Lycka till på Arken Zoo. Det kommer att gå bra. Jag är till och med lite avundsjuk, det låter som ett jättekul jobb. Fast jag trivs ju på mitt jobb men ändå, att få hålla på med djur och deras väl och ve hela dagarna; foder, leksaker osv.
  Att ta åt sig vad folk säger på ett negativt sätt är väl också ett tecken på hur dåligt man kanske mår inuti nånstans. Jag gör det ju också, inget man bara rycker på axlarna på och sopar under mattan och går vidare utan det sätter sig som en vass pigg i hjärtat på nåt sätt. Så småningom känns det mildare.
  Massa kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tack! Det känns jättebra att få börja där!
   Ja, man tar ju åt sig liksom. Men jag ska försöka släppa det!

   Tack för din omtanke och dina kramar

   Radera