söndag 5 augusti 2012

Atarax

Som jag skrivit tidigare i bloggen så har jag ont i mina öron. Har gått med det länge nu och orkar inte ha ont längre. Så imorgon bitti ska jag ringa till vårdcentralen för att få en tid så dom får fixat det.

Jag är alltid väldigt orolig när jag ska på läkarbesök,tandläkarbesök, mm. Det är ovissheten om vad som ska hända och absolut om det är något man söker för som man aldrig haft tidigare. Då är det ännu värre,för då har jag ingen kontroll alls på vad som kommer att hända.
Jag har fått en behovsmedicin för ångest och oro,Atarax. Jag har aldrig vågat prova den,men tänkte att den säkert kan hjälpa mig imon när jag kommer vara orolig för att gå till dr. Så jag tänkte att jag prövar den idag,för att se hur jag reagerar på den för att veta om jag vågar ta den imon innan läkarbesöket.

Jag tog en liten dos och jag känner av den nu,jag blev verkligen jättetrött och blev liksom lite matt. Så jag antar att den hjälper mot oro eftersom tröttheten gör att man automatiskt blir lugnare i kroppen. Hjärtat slår långsamt och behagligt..men fy vad trött jag blev. Ni som äter den: blir man alltid så här trött av den? Eller blir det bättre med tiden?

Jag får se vad jag bestämmer mig för imon,om jag ska ta den eller inte..

Fy,känns jobbigt med dr...men jag kan inte ha så här ont längre alltså,det är värre än att gå till dr,jag måste intala mig det!

Jag är rädd för att få panikattack där. Jag vet ju inte alls vad som kommer ske,hur ont det kommer göra i öronen eller nånting!

Snälla ni,håll tummarna för att jag fixar det imon!

Kram

5 kommentarer:

 1. Atarax är väldigt individuellt som alla andra, för mig är dom som sockerpiller, jag kan ta en hel ask utan att känna något medan vissa reagerar som du.. Men i början fungerade dom för mig, jag tog 2 tabletter och ångesten la sig, men jag vande mig vid dom och nu fungerar de inte alls

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Ja det verkar som att folk reagerar väldigt olika på dom, man får väl pröva sig fram!

   Tack för att du delade med dig av din erfarenhet av ataraxen....

   Anna

   Radera
 2. Atarax funkar inte på mig, det gjorde dom där emot första gångerna jag tog atarax. Då blev jag som du mycket trött. Hoppas effekten håller i sig för dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag har ju bara tagit den en gång, och då funkande den ju verkligen :)
   Mycket mycket trött! Puh

   Kram

   Radera
 3. Hej atarax blir man sömnig av första gångerna när man vänjer sig något så dämpar de ångesten men man blir trött men inte i den grad att man känner sig sömnig och vill sova.

  Jag kan rekomdera atarax om du är orolig för besöket men säg till att ta dom några timmar före besöket så du har en chans och vila.
  Jag brukar ta atarax innan tandläkarbesöken för att slipa känna av ångesten över vad som kommer hända.
  De har hit tills fungerat jätter bra för mig.
  Berätta även att du är nervös och orolig över vad som kommer hända så berättar dom säker vad som händer under behandlingen.
  Lycka till

  SvaraRadera