måndag 10 december 2012

Psykologbesök

I fredags när jag var hos psykologen pratade vi mycket om min lägenhet, jag berättade för honom att jag och Sanna hade tapetserat osv. Han frågade hur jag känner för den nu. Jag sa att jag älskar den och är jättenöjd med den! Han tyckte det var läge att börja göra lite exponeringar och pröva att vara hemma litegrann ensam! Jag fick ont i magen när han sa det! Känner mig inte alls redo! Men vi kom överens att börja exponeringarna dom kvällarna mamma åker till jobbet eller dagarna hon sover (mamma jobbar natt). Det känns lättare på nåt vis att försöka när mamma inte är hemma! Är hon hemma vill jag ju vara med henne hela tiden och då blir ångesten för stor om jag inte är det. Om ni förstår vad jag menar? Låter kanske lite flummigt......?

Vi bestämde att jag ska börja med att vara hemma 1-2 timmar och se hur det känns. Jag ska vara uppmärksam på vad jag får för tankar, hur stark ångesten blir, hur mycket katastroftankar jag tänker osv. Så ska vi prata om det på fredag. Vi får se hur det går!

Något har i allafall hänt med mig inombords, det har jag kommit fram till. Jag har bjudit in mina tjejkompisar till en glöggkväll på fredag! Väldigt ovanligt gjort av mig! Har aldrig riktigt gjort nåt sånt pga ångesten! Att vara värd för nåt innebär krav! Jag har alltid varit rädd för krav pga att jag känt att jag inte kan uppfylla dom! Att jag drar mig ur saker, möten, mm. 
Det går ju bra att dra sig ur saker när man är inbjuden gäst, men som värd går det inte lika lätt! Ett stort steg för mig och jag tror och hoppas att jag klarar av det! Ska bli så roligt att träffa mina underbara tjejkompisar och dricka och äta lite gott och bara prata skit och skratta! :)


2 kommentarer:

 1. Strongt av dig att bjuda in på glöggmys! Vill också göra något liknande men klarar inte av ansvaret och att jag inte kan välja själv när det är slut som när man är hos någon annan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sandra!

   Jag förstår exakt vad du menar...har själv haft jättesvårt för det. Men det var jättekul igår, och jag är glad att jag klarade det. (var lite nervös innan).
   Kram

   Radera