söndag 25 augusti 2013

Tankar

Det flyger och far massa tankar i huvudet på mig nu, jag blir ganska mentalt trött av det. Försöker sortera tankarna med det är så svårt, blir ju bara kaos i huvudet.

Mycket tankar om arbetsträningen såklart. Kommer det gå bra? Kommer jag komma dit alla dagar som planerat? Kommer jag göra ett bra jobb? Kommer dom vara nöjda med min prestation? Jag har ju väldigt höga krav på mig själv, vill prestera det allra bästa, men svårt när man inte mår riktigt bra. Hur mycket kommer min ångest styra mig? Jag hoppas innerligt att jag klarar detta och allt känns bra, att jag är nöjd och att personalen där är nöjda med mig. Ja, det lär ju tiden utvisa. Men jag har ganska många fjärilar i magen nu inför detta. Bara imon kvar sen drar det igång ;)

Jag önskar att jag inte tänkte så mycket, blir ju att jag oroar mig helt i onödan oftast. Jag tänker mycket och analyserar saker fram och tillbaka istället för att bara vara i nuet och njuta och acceptera det som händer. Finns några personer som ofta säger till mig: "Tänk inte så mycket, bara njut", men jag kan inte! Jag försöker verkligen och hoppas att det är nåt jag kan träna på. Jag tror det har ganska mycket med mitt kontrollbehov att göra. Jag vill ha koll på saker och kontroll på mina tankar, jag är ingen spontan människa som kan ta dagen som den kommer, jag planerar mina dagar och har väldigt svårt för att vara spontan. Men jag ska försöka träna på det och umgås med såna personer som kan ta dagen som den kommer och inte planera allt. Det blir ju ändå inte alltid som man planerat ;)

Jag upplever spontana människor som väldigt positiva personer ;) Jag vill också vara en positiv människa och ska försöka "smittas" av dom spontana personerna i min närhet. Hoppas det lyckas ;)


4 kommentarer:

 1. Har inte läst hela din blogg, men undrar så hur du gör för att "våga"gå ut utan att drabbas av torgskräcken?
  Jag ska börja i terapi igen, gick i kbt förra året och torgskräcken blev värre, nu har jag fått medicin för ångesten.
  Men nu är jag livrädd att gå ut, håller på med säkerhetsbeteenden hela tiden.
  Går konstigt spänner mig osv osv.
  Jag vet att man ska exponera sig. Men hur orkar man?
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta

   Oj svåra frågor och jag tror inte jag har några direkta bra svar heller. Men detta med torgskräcken är svårt, och väldigt hämmande. Men jag gjorde kbt-terapi och det hjälpte mig jättemycket, men man måste verkligen vara 100% motiverad annars tror jag inte det går. Jag har skrivit om mina exponeringar i bloggen, om hur jag gick till väga, läs gärna det så slipper jag skriva allt igen här till dig och är det nåt du undrar över sen så skriv gärna till mig. Sök under etiketter "exponering" och "övningar" så finns min resa där. Jag håller fortfarande på med exponeringar och jag har också massa säkerhetsbeteenden kvar. Men jag tänker så här: hellre säkerhetsbeteenden än att inte komma ut överhuvudtaget ;)

   Ja det viktiga är att öva och exponera sig jätteofta, varje dag helst för att bli av med det. Ja, hur orkar man? Vad har vi för val?? Det är bara att "gilla läget" och kämpa varje dag för att bli bättre och mindre hämmade, men svårt. Tro mig jag vet!

   Lycka till med din terapi, kommer säkert gå bättre denna gången när du har mediciner som stöd :)

   Kram

   Radera
 2. Hej!
  Skrev till din mail :)

  Jimmy nilsson ..Hoppas att få prata med dig.

  Med vänlig hälsning jimmy

  SvaraRadera
 3. Hejsan, Din blogg har kommit upp i en sökning efter bloggar förknippade med psykisk ohälsa vilket får mig att anta att psykisk ohälsa är något som du skriver om regelbundet i din blogg. Jag driver själv en blogg om psykisk ohälsa och har i min blogg startat upp ett projekt för att få fler människor att prata öppet om sina erfarenheter med psykisk ohälsa.
  Psykisk ohälsa är fortfarande ett tabubelagt ämne med många fördomar.
  Genom att bryta tabun kan vi öka kunskap och där med även minska fördomar. Vill du vara med i eller veta mer om mitt projekt ”Modiga Människor” Skriv ett mail till Polyhymnia__@hotmail.com
  Mvh Sara Modigh http://saramodigh.bloggplatsen.se/kategori/239159-modiga-manniskor/

  SvaraRadera